Informatie voor trainers


Doelstelling van het Jeugd Hockey Plan (JHP) is het verbeteren van ons actieve jeugdbeleid. Dit wordt gedaan door een rode draad in de trainingen in te voeren vanaf de jongste jeugd tot aan de senioren. Hiermee wordt bereikt dat er binnen Daring een constanter hockeyniveau komt.

In het Jeugd Hockey Plan worden de taken van de begeleiders, de trainingsgebieden en de jaarplannen vanaf de E-Jeugd tot en met de A-Jeugd weergegeven.

Het Jeugd Hockey Plan is te gebruiken door naar de leerinhoud van de trainingsplannen van het te trainen team te kijken. Aan de hand hiervan wordt er een maandplan gemaakt. Dit maandplan kan weer worden gebruikt voor een weekplan en met het weekplan wordt de training vastgesteld. Hiervoor worden de trainingsgebieden gebruikt die vermeld staan in het Jeugd Hockey Plan

Door op onderstaande link te klikken wordt het Jeugd Hockey Plan geladen

http://daringveendam.lisa-is.nl/files/library/jeugd%20hockey%20plan.pdf


Links naar trainingsoefeningen

KNHB Hockeyassistent
www.knhbtrainingsassistent.nl

Hockeywijzer
www.hockeywijzer.nl

Hockeyfactory
www.hockeyfactory.nl

Hockeytraining
www.hockey-training.com


Informatie voor coaches


Je hebt als coach een belangrijke rol naar het team. Je begeleidt het team voor, tijdens en na de wedstrijden. Je geeft aan in welke opstelling het team speelt. Je motiveert en stimuleert de teamleden. Daarbij kan je gebruik maken van de kaders die de club en de technische commissie meegeeft.

Je hebt contact met de trainers zodat de trainingen goed afgestemd kunnen worden op de groei van het team. Je kunt met vragen altijd terecht bij trainer, hoofdtrainer en de lijncoördinator in de TC. Ook kun je heel veel informatie op de website van de KNHB vinden.


Bijvoorbeeld:

Bijdehandje

Spelregels

Speldagen

Informatie voor scheidsrechters


De spelbegeleiding, ofwel het ‘fluiten’ wordt op twee manieren geregeld. Bij de jongste jeugd (F- en E-teams) zijn het de ouders die, samen met een ouder van de tegenpartij, de wedstrijd in goede banen leiden. Hierbij ligt de nadruk echt op begeleiden van het spel. Er is nadrukkelijk geen sprake van scheidsrechteren. De spelleider zorgt voor plezier, veiligheid en leren en ervaren. Als het nodig is dan kan een spelleider het spel onderbreken om uitleg te geven over situaties die de spelers niet begrijpen. Bij de KNHB kun je nog meer informatie vinden over de spelregels bij de jongste jeugd en het spel begeleiden. Ook zijn daar leuke publicaties zoals 3 Hoeraatjes voor hockey.


Vanaf de D-jeugd worden er scheidsrechters door de club ingepland om de wedstrijden te fluiten. Jeugdleden vanaf de B worden opgeleid om wedstrijden te kunnen fluiten. Samen met opgeleide senior-leden worden zij door de arbitragecommissie ingedeeld op de thuiswedstrijden. De coördinatoren arbitrage maken iedere wedstrijdperiode een rooster. 


De spelregels opfrissen kun je op de website van de KNHB of op hockey.nl.

Inroostering fluiten


Wil je weten wanneer je moet fluiten? Je kunt dit vinden in de Lisa app of achter de login. Kun je niet, dan probeer je zelf vervanging te zoeken. Je kunt de lijst met scheidsrechters vinden door in te loggen in LISA. Lukt het je echt niet om een vervanger te regelen, dan stuur je een mailtje naar hulpbijfluiten


Share by: