geschiedenis

  

Korte profielschets

In het najaar van 1925 werd, met name door toedoen van de jurist Mr. Evert Jan Bulder, de "Hockeyvereniging Veendam” opgericht.

De club wist een veldje te bemachtigen op de plek waar nu de grote parkeerplaats bij het winkelcentrum Promenade is gesitueerd. Het terrein was een onderdeel van het toenmalige sportterrein.

De eerste twaalf jaar van haar bestaan werd er op bescheiden schaal en op een vrij laag niveau hockey gespeeld. Dat veranderde echter in 1937 toen de club aspirant lid werd van de Nederlandse Hockeybond.

Het was voorzitter Roelie de Weijs die twee jaar later een plakkaat op de deur van het kleedlokaal spijkerde met de oproep een nieuwe naam voor de vereniging te bedenken. Dit werd uiteindelijk "Daring”, of wel voluit Mix Hockeyclub Daring. De naam werd bedacht door Jenny Kloosterman. De naam Daring is een afgeleide van het Engelse werkwoord "to dare”, wat durven betekent.

In de naoorlogse Jaren ontplooide de club zich door met een jeugdafdeling te starten en een clubblad (Daring Klanken) uit te brengen.

De eerste kleedaccommodatie (1953) en weer later de eerste "echte” kantine (1965) betekenden een grote stap voorwaarts. Los van alle sportieve hoogte- en dieptepunten door de jaren heen bereikte Daring eind ’80 wederom een mijlpaal: de ingebruikname in 1988 van een kunstgrasveld op het sportpark De Langeleegte. Op dit moment telt de club ruim 300 leden en dat aantal is nog steeds gestaag groeiende.

Het Heren-I team promoveerde in het seizoen 1999-2000 naar de landelijke overgangsklasse in Nederland. Zo hoog speelde de vereniging nog niet eerder. Zo moest er worden gespeeld in o.a. Voorburg, Aerdenhout, Bilthoven enz. Na 2 jaar volgende echter degradatie naar de 1e klasse, ook landelijk maar dus een trapje lager. Vervolgens speelde Daring Heren I in de 2e klasse en miste op een haar na de promotie naar de 1e klasse. 

Vanaf 2016 speelt Daring weer met een dames 1 en heren 1 team, twee veteranenteams en jeugdteams in alle leeftijdscategorieen mee in de competitie. Verder zijn er trainingsmogelijkheden voor senioren en spelen de zgn "benjamins” funkey hockey in het hockeyschooltje.
In het seizoen 2017-2018 hebben we een hypermodern waterveld in gebruik genomen.
Conclusie; Daring is bruisend in beweging. 
Met hockeyen zit Veendam in de lift, maar naast prestatiesport is en blijft Daring vooral een vriendenclub. Al sinds 1925.

     
Bij Daring speelt het uitermate gezellige clubhuis annex kantine een heel belangrijke rol.

In 2001 werd met eigen krachten een tribune gebouwd met 100 zitplaatsen. Een grote aanwinst voor de club en haar supporters.

 
Er was veel animo van de kant van de jeugd voor de, door de ABN-AMRO gesponsorde, hockeyclinic.