terug naar vorige scherm
Nieuwe spelregels veldhockey
20-8-2019
Binnenkort gaat het nieuwe seizoen weer van start. Een nieuw seizoen betekend dit jaar een aanpassing aan de spelregels voor veldhockey.

In de bijlage vind je de nieuwe spelregels. Ten opzichte van vorig jaar zijn de volgende wijzigingen doorgevoerd:

- Een wedstrijd bestaat uit 4 kwarten van 17,5 minuten. Tussen kwart 1 en 2 en tussen kwart 3 en 4 zit een korte pauze van 2 minuten. Tussen kwart 2 en 3 zit een rust van 5 minuten (pagina 21, 22 en 23

- Het spelen met een vliegende keep is niet meer toegestaan (pagina 14, 15 en 16).

- Indien er een strafbal toegekend wordt en er zonder keeper wordt gespeeld, mag de verdediger van de strafbal alleen een masker dragen. Omdat het geen vliegende keep is, mag de bal dus ook alleen met de stick gestopt worden (pagina 40)

- Na een strafcorner mag een verdediger direct een vrije slag nemen zonder dat hij daarbij zijn masker hoeft af te zetten. Dit mag geen selfpass zijn. (pagina 19)

- Doelverdedigers moeten een shirt dragen over de bescherming van hun bovenlichaam (pagina 20)

- De regel van 5 meter afstand bij een vrije slag voor de aanvaller binnen 5 meter van de cirkel is veranderd. Zie 13.2f op pagina 34 en 35.

De belangrijkste wijzigingen zijn dus dat wedstrijden in 4 kwarten worden gespeeld en dat een vliegende keep is niet meer toegestaan. Maar zorg ervoor dat je de spelregels voor je eerste wedstrijd nog eens doorleest.

Veel succes allemaal bij de eerste wedstrijden.


Bijlage: VELDREGLEMENT-2019_DEF.pdf
 
 

Vandaag jarig

Anouk Jeuring
Rosalie Wayper

Mededelingen

Wedstrijden quicklinks

Recente verslagen

Nog geen verslagen.

Inloggen op 't DWF


Agenda