Regels en Protocol voor jeugdtrainingen

27-4 Nieuws

Het is zover! Vanaf aanstaande woensdag, 29 april, mogen onze jeugdteams weer beginnen met trainen. Dit nog wel onder het voorbehoud van de officiële toestemming van de Gemeente Veendam.

De voorbereidingen hiervoor zijn in volle gang. Met inachtneming van het NOC-NSF-protocol en het KNHB-protocol hebben we met elkaar een aantal richtlijnen opgesteld om een veilige omgeving te creëren. Zo hopen we er met elkaar voor te zorgen dat de club een veilige plek blijft om te trainen. De organisatie van de trainingen en de routing op het terrein zijn door de maatregelen anders dan we zijn gewend.

Met het opstarten van de hockeytrainingen is helaas nog geen sprake van herstart van het verenigingsleven, omdat het clubhuis gesloten blijft en we op dit moment ouders/verzorgers niet toe kunnen laten op het terrein.

Bekijk hier het trainingsschema voor de komende periode.

Richtlijnen voor de trainingen na het advies van RIVM en de KNHB, lees dit samen met uw kind(eren) goed door.


Algemeen:

o   Kinderen met klachten van neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid en of/koorts komen niet trainen.

o   Kinderen met gezinsleden of huisgenoten met klachten van neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid en/of koorts komen niet trainen.

o   Bij voorkeur kom je op de fiets, fiets niet in een groep maar kom alleen of samen met maximaal 1 teamgenoot.

o   Deelname aan de training is vrijwillig: als ouders niet willen dat hun kind komt trainen, dan respecteren wij deze keuze.

o   De faciliteiten op het Daring terrein blijven gesloten denk aan het clubhuis, kleedkamers, watertap enzovoort. Ga vooraf thuis nog naar de wc.

o   Was of desinfecteer je handen voor en na iedere training, dit doen de kinderen thuis.

o   Kinderen komen niet eerder dan vijf minuten voor aanvang van de training op de club en gaan daarna direct naar huis.

o   Wacht tot het team dat voor je traint het veld heeft verlaten alvorens het veld te betreden. Op het terrein is aangegeven waar je kunt wachten.

o   De training duurt maximaal één uur. De aanvangstijden van het trainingsschema blijven gehandhaafd. Hierdoor ontstaat ruimte tussen de trainingen zodat er geen risico is op contact bij het wisselen van de teams op de velden.

Terrein:

o   Alleen de spelers die training hebben, trainers en coördinatoren betreden het terrein. Het terrein is op dit moment niet opengesteld voor ouders of verzorgers.

o   Op het terrein is het eenrichtingverkeer: via het voetgangershek naar binnen en via het grote hek weer naar buiten. Loop van de parkeerplaats naar Daring over het voetpad en van Daring naar de parkeerplaats over het fietspad.

o   Op het terrein is er altijd een Corona verantwoordelijke aanwezig, zij zorgen ervoor dat de trainingsmaterialen aanwezig zijn op de velden. Na de trainingen zorgen zij ervoor dat de spullen worden schoongemaakt.

o   Volg de aanwijzingen van de Corona verantwoordelijke en de trainers op. Spelers en teams die zich niet aan de regels houden worden van de training naar huis gestuurd. 

Speler/speelster: 

o   Raken alleen hun eigen materiaal met hun handen zoals stick en bidon (die thuis gevuld is). Ballen worden alleen met je stick aangeraakt, alleen de trainer mag de ballen met zijn/haar handen vastpakken.

o   We trainen zonder hesjes, daarom vragen wij alle spelers die komen trainen om een donker en een licht shirt mee te nemen.

o   Het is verboden om te spugen of je neus leeg te snuiten op het veld.

o   Trainingsmaterialen (ballen en pionnen) worden alleen door de trainer aangeraakt.

o   Keepers mogen alleengebruik maken van hun eigen spullen.

o   Kinderen tot en met 12 jaar (basisschoolleeftijd, tot en met de D-jeugd) kunnen onder begeleiding samen buiten sporten, zonder onderling rekening te houden met de 1,5 meter afstand.

o   Jongeren van 13 tot en met 18 jaar (C- tot en met A-jeugd) mogen onder begeleiding buiten sporten met elkaar, maar dan met 1,5 meter afstand ertussen.

Deze richtlijnen gelden tot nader order. Wij zijn afhankelijk van andere besluitvorming en maatregelen en ook door onze eigen evaluaties kunnen aanpassingen nodig zijn. Berichtgeving verloopt via de website, de clubapp en de trainers/coaches.
In geval van vragen kunt u contact opnemen met Armin Hietbrink of Jelle Kuipers.Het bestuur van MHC Daring 

 

 
27-4-2020 Bestuur Bijlage