Versoepeling regels en doortrainen in de zomer

26-6 Nieuws

Doortrainen in de zomer

Een aantal teams heeft aangegeven door te willen trainen in de zomervakantie. Dat is vanaf volgende week mogelijk op de woensdag en de vrijdag. Op andere dagen blijft het terrein gesloten. Op de website en in LISA vind je het trainingsschema voor de vakantie. Op beide dagen zal ook de kantine geopend zijn. 

 

Versoepeling maatregelen

Goed nieuws! Vanaf 1 juli geldt voor alle leeftijdsgroepen dat zij weer zonder restricties kunnen hockeyen. Tijdens de trainingen en wedstrijden hoeft géén 1,5 meter afstand meer te worden gehouden. Ook mag vanaf 1 juli het clubhuis inclusief de kantine weer open en waren de kleedruimtes en toilet- en douchevoorzieningen al toegankelijk. Bovendien zijn per 1 juli weer toeschouwers welkom.
 
We hebben de belangrijkste zaken per 1 juli hieronder op een rijtje gezet.

  • Voor alle leeftijdsgroepen geldt dat zij vanaf 1 juli normaal spelcontact mogen hebben. Tijdens trainingen en wedstrijden hoeft geen 1,5 meter afstand te worden gehouden.
  • De jeugd tot 18 jaar hoeft ook buiten het veld geen 1,5 meter afstand meer te houden tot elkaar; wel moeten zij 1,5 meter afstand houden tot volwassenen vanaf 18 jaar.
  • Voorafgaand aan en na afloop van de training of wedstrijd moeten sporters van 18 jaar en ouder wél 1,5 meter afstand tot anderen houden, waaronder in de kleedkamers en clubhuizen.
  • Het clubhuis (inclusief kantine, kleedruimtes en toilet- en douchevoorzieningen) zijn vanaf 1 juli weer open. Er gelden wel specifieke regels en richtlijnen. Voor volwassenen in ieder geval 1,5 meter afstand

    Ondanks alle versoepelingen is het belangrijk dat iedereen de hygiĆ«neregels van het RIVM opvolgt:
  • Heb je klachten? Blijf thuis en laat je testen.
  • 18 jaar of ouder? Houd 1,5 meter afstand (uitzondering tijdens het sporten).
  • Vermijd drukte.
  • Was vaak je handen.

 

Op de website van de KNHB vind je het volledige protocol.

 
26-6-2020 Bestuur