Daring in de krant

31-3 Nieuws

MHC Daring Veendam: "leuk dat we weer kunnen”

Daring in de veendammer


VEENDAM Sporters tot 27 jaar mogen sinds een kleine maand (3 maart) weer in teamverband trainen. In competitie spelen met andere sportclubs is niet toegestaan. Wel mogen er onderlinge wedstrijdjes worden gespeeld binnen de eigen vereniging.

De Veendammer hockeyclub MHC Daring maakt er het beste van. Voor de verandering spelen de teams Dames 1 en Heren 1 op de zondag gemengde wedstrijden tegen elkaar. Uiteindelijk zijn deze wedstrijdjes ook een soort trainingen. Afgelopen zondag was dat met 16 personen.De spelers zitten in de leeftijdsgroep van 18 tot een jaar of 25.

„We spelen niet Heren 1 tegen de Dames 1. De samenstellingen wisselt steeds en zo zit je een keer bij anderen in het team”, vertelt Robin Hietbrink van Heren 1. Normaal gesproken worden er geen gemengde partijtjes gespeeld. De 19-jarige Hietbrink speelt al 12 jaar hockey bij Daring.

„Het is nu ook vooral leuk dat we weer kunnen. En dat merk je aan iedereen. Je hebt anderhalf uur weer de focus en kun je even weer stoom afblazen. Het is te merken dat er meer mensen op de trainingen komen.”

Op de maandag en de donderdag verzorgen Hans Soepnel bij de heren en Paul de Jong bij de dames de reguliere trainingen. „We moeten wel een beetje ‘in shape’ blijven. Maar voor coronatijd waren we natuurlijk echt specifiek aan het trainen voor de wedstrijden. Iedereen was heel blij dat we weer konden. Daarom zijn we meteen weer aan de bak gegaan. En nu kan dat mooi. Eerst was het natuurlijk een beetje spannend nog.”

Tijdens het sporten hoeft niet de anderhalve meter worden aangehouden. Maar tijdens de pauzes en na afloop van de wedstrijd gelden de maatregelen meteen wel weer. Ook zijn er speciale looprichtingen aangebracht. De sportkantine, kleedkamers en douches zijn dicht.

Zodra de wedstrijden zijn gespeeld, en de trainingen voorbij zijn, pakt iedereen zijn spullen en gaat meteen naar huis.

„Het is wel jammer hoor. Het sporten is natuurlijk leuk, maar de ‘after’ erna is net zo leuk. Gewoon plezier hebben van het kijken naar elkaars wedstrijden. En dan blijf je een beetje hangen. Zomers lekker in je T-shirt. Dat zijn de mooiste zondagen die er zijn. Dit is echt iets om weer naar uit te zien.”

MHC Daring is een club met meer dan 300 leden. De hockeyclub bestaat op 15 september 96 jaar.

Met dank aan Henk Drenth van de Veendammer

 
31-3-2021 Bestuur