Is er thuis te weinig geld om je kind te laten sporten?

22-6 Nieuws Is er thuis te weinig geld om je kind te laten sporten? 

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur Groningen helpt! Zij betalen de contributie en eventueel benodigde attributen voor kinderen en jongeren tussen de 0 en 18 jaar. Zo kunnen ook kinderen uit gezinnen waar weinig geld is, lid worden van een sportclub.

Hoe werkt het? 
Je kunt als ouder/verzorger niet zelf een aanvraag indienen bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Dat kan alleen gedaan worden door een zogenaamde intermediair; een tussenpersoon die professioneel betrokken is bij de scholing, opvoeding en/of begeleiding van het kind of gezin. Hij of zij kent de spelregels en weet of je kind in aanmerking komt.

Goedkeuring 
Het Jeugdfonds Sport & Cultuur bepaalt het bedrag op basis van de hoogte van de contributie/het lesgeld en eventueel de benodigdheden. Voor een sportaanvraag is max. € 225,-  per kind per jaar beschikbaar. Na goedkeuring van de aanvraag, wordt de bijdrage rechtstreeks aan de sportclub betaald. Je ontvangt eventueel ook een waardebon voor attributen die ingeleverd kan worden bij een winkel in de buurt. De intermediair kan daar meer over vertellen

Meer weten over de werkwijze van het Jeugdfonds Sport & Cultuur? Lees hier verder

Jeugdfonds Groningen: Kijk hier voor contact gegevens

 
22-6-2021 Bestuur Bijlage