coaches_spelregels

Alles over de spelregels

Of het nu gaat om de laatste spelreglementen, de belangrijkste wijzigingen ten opzichte van het vorige jaar, briefings voor club- en bondsscheidsrechters, proefexamens of uitleg over de signalen. Je vindt er hier alles over.

Spelreglement Veldhockey

In de download hieronder vind je het geldende spelreglement veldhockey voor het lopende seizoen. Als je graag een leuke en eenvoudige uitleg wil krijgen over de spelregels voor elftallen is er het boekje ‘Hockeyspelregels in een notendop’. Dit boekje bevat niet de volledige regelgeving, maar legt belangrijke regels zo kort en leesbaar mogelijk uit. Het is bedoeld voor iedereen die meer te weten wil komen over hockey! Ook dit boekje vind je in de downloads onderaan.

Wil je de spelregels op je mobiel raadplegen? Gebruik dan de app van hockey.nl. In die app vind je onder de knop ‘Meer’ ook de spelreglementen.

Wil je het digitaal spelreglement veldhockey printen, houd er dan bij de printinstellingen rekening mee dat het bestand in A5 is opgemaakt. Door bijvoorbeeld twee pagina’s per vel te kiezen en wellicht dubbelzijdig af te drukken bespaar je papier en komt een en ander beter uit.

Uitgelicht: shoot-outs

Shoot-outs zijn niet langer weg te denken uit het hockeyspel. In de Nederlandse competitie worden ze nu enkele jaren toegepast in wedstrijden waar een winnaar uit moet komen. Om ervoor te zorgen dat iedereen goed weet hoe het nemen van shoot-outs in zijn werk gaat tref je in de downloads twee documenten aan die alle benodigde uitleg en duiding geven.

Spelregelcafés

Om iedereen weer vertrouwd te maken met het spel nemen top-scheidsrechters ons mee door de regels en al onze vragen tijdens een van de 60 spelregelcafés. Op deze interactieve, leerzame en bovendien gezellige avonden geven ze handige tips & trics die je in het veld kunt gebruiken. Meld je hier aan voor een spelregelcafé bij jou in de buurt!

Downloads